KTM factory youth mx team sluit Dutch Masters Kampioenschap naar volle tevredenheid af

Voorafgaande aan het Dutch Masters Kampioenschap had het team zich een aantal doelen gesteld.

Nu vier maanden later, kunnen we stellen dat de doelstellingen behaald zijn met prolongatie van de Dutch Masters titel voor Kay de Wolf, een derde plaats voor Scott Smulders en een tiende plaats voor Sem Beijer. Al deze resultaten waren niet mogelijk geweest zonder de hulp van onze trouwe sponsors die ons al jaren ondersteunen en die we met deze resultaten mooi terug kunnen betalen.

Het afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van het kampioenschap op het programma tijdens het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde. Over het gehele weekend komen hier meer dan 200.000 bezoekers op af waardoor het circuit helemaal vol stond met mensen. Het KTM factory youth mx team begon op vrijdag overtuigend aan het weekend door met Scott Smulders de pole position te veroveren. Ook Kay de Wolf ging in een hoog tempo rond over het circuit en kwam uit op een tweede tijd, terwijl Sem Beijer er op zijn Eurol gesmeerde KTM machine een negende tijd uit wist te persen.

Voor de eerste manche werden de KTM machines voorzien van een schoon Twin Air filter zodat ze met meer dan voldoende lucht de baan op konden. Toen het starthek viel zaten Scott en Kay er heel goed bij en draaiden op een tweede en derde plaats de eerste bocht in. Beide rijders volgden de kopman en in het midden van de wedstrijd was het Kay die de tweede plaats over wist te nemen van Scott. Kay gooide de druk er vol op bij de kopman en in de slotfase vond hij een plaats waar hij de koppositie over kon nemen. Op zijn HNR getunede KTM machine hield hij het tempo strak tot aan de finish en won hiermee de manche. Met deze manchezege had hij voldoende punten verzameld om zijn titel te prolongeren. Scott probeerde alles wat hij kon om de tweede man nog te passeren maar helaas lukte dit niet waardoor hij als derde over de finish kwam. Sem Beijer pakte in deze manche niet zo’n goede start en moest aan een inhaalrace beginnen. Omdat het circuit heel erg snel was, viel het niet mee om in te halen maar toch slaagde Beijer erin om vele rijders te passeren en als tiende over de finish te komen.

Voor de tweede manche werden er nieuwe HGS uitlaten en Prox koppelingen in de machines gezet zodat de rijders bij de start optimaal van het vermogen konden profiteren. Het was ditmaal Scott die als leider aan de wedstrijd kon beginnen maar ook Kay zat er op een derde plaats goed vooraan bij. Scott zette een hoog tempo in en sloeg een klein gaatje. Na een aantal ronden nam Kay de tweede plaats in handen en begon te jagen op Scott. Toen die in een zijspanspoor verkeerd uitkwam, kon Kay hem passeren en nam de koppositie over. In de rest van de manche hield hij de gaskraan vol open en wist ook de tweede manche naar zijn hand te zetten. Scott kwam op een tweede plaats over de finish en verzekerde zich hiermee van een tweede plaats in het dagklassement en een derde plaats in de eindstand van het kampioenschap. Ook Sem werkte een goede tweede manche af waarin hij zijn Reiger afgeveerde KTM machine op een elfde plaats over de finish wist te sturen. Met de  resultaten in Lichtenvoorde heeft Sem een mooie tiende plaats in de eindstand afgedwongen.

Het KTM factory youth mx team  zal zich nu gaan voorbereiden op finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechie. Deze wedstrijd staat aankomend weekend op de kalender.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *