Tegenslag voor Kjell Verbruggen in EMX125 opener in Engeland

Kjell Verbruggen van het Beurspro KTM team heeft bij de eerste wedstrijd om het EMX125 kampioenschap in het Britse Matterley Basin tegenslag gekend. In de eerste manche zag hij een top drie plaats in rook opgaan toen zijn voetsteun in de modderige omstandigheden afbrak en hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche kwam hij gelijk in de eerste ronde ten val waardoor hij een inhaalrace moest rijden en elfde werd.

Het mooie circuit van Matterley Basin lag er het afgelopen weekend heel anders bij dan normaal. Door hevige regenval waren de omstandigheden zeer modderig. Op zaterdagochtend liet Kjell zien dat hij een goede voorbereiding heeft gekend en kwalificeerde zich in zijn groep als tweede voor de wedstrijd.

Ook in de eerste manche ging het goed. In de beginfase reed hij op een tweede plaats en later op een derde positie. Omdat de omstandigheden door de modder zo zwaar waren, brak zijn voetsteun af en was het onmogelijk om de wedstrijd uit te rijden.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Opnieuw zat hij er goed vooraan bij totdat een valpartij in de eerste ronde roet in het eten gooide. Verbruggen moest aan een inhaalrace beginnen maar kampte tijdens de manche met opgepompte armen. Toch zette hij door en wist er nog een elfde plaats uit te halen.

Het was helaas niet het weekend waar Kjell en het Beurspro KTM team op hadden gehoopt maar ze blijven hard werken om bij de volgende wedstrijd op 17 en 18 april in Spanje sterker terug te komen.

1 gedachte over “Tegenslag voor Kjell Verbruggen in EMX125 opener in Engeland”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *