Kjell Verbruggen nieuwe leider in het Open Nederlands Kampioenschap 250

Kjell Verbruggen van het KTM Youth MX team heeft de leiding in de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap 250 in handen genomen. Verbruggen reed zaterdag in Oss een goede derde wedstrijd van het kampioenschap en wist hierin tweede te worden in de daguitslag.

Het circuit van Oss behoort tot de mooiste banen van Nederland. Daarnaast lag deze er ook nog eens heel mooi bij door de mooie weersomstandigheden op de dagen voorafgaande aan het evenement. Kjell had zijn draai al snel gevonden op het circuit en zette een tweede tijd op de klok in de training.

Zijn goede trainingstijd kon hij helaas niet omzetten in goede starts. In de eerste manche kwam hij van buiten de top tien terug naar een tweede plaats en was lang in strijd met de uiteindelijk manche winnaar.

In de tweede manche moest hij van buiten de top vijftien terug zien te komen. Ondanks dat hij een goede snelheid liet zien kwam hij pas laat in zijn ritme. Wel wist hij terug te komen tot in de top drie en verzekerde zich hiermee van een tweede plaats in het dagklassement. 

Commentaar Kjell Verbruggen: ‘’De slechte starts hielpen mij vandaag niet. Ik heb in de eerste paar ronden teveel tijd verloren. Wel sta ik nu aan de leiding in de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap en dat is zeer positief, aangezien dit pas mijn eerste jaar is in de 250 klasse.’’

De laatste en beslissende wedstrijd om het Open. Nederlands Kampioenschap 250 wordt op 11 oktober verreden in Westerbork.

Daguitslag ONK 250 Oss:
1 Marcel Conijn 88 Pnt
2 Kjell Verbruggen 86 Pnt
3 David Herbreteau 83 Pnt
4 Youri van’t Ende 77 Pnt
5 Camden McLellan 71 Pnt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *