Lotte van Drunen behaalt derde Nederlandse titel in Varsseveld

Lotte van Drunen van het KTM factory youth mx team heeft zaterdag de felbegeerde Nederlandse titel in de 65cc grote wielen binnen weten te halen.

De dame uit Sliedrecht wist de eerste manche te winnen en dit was voldoende om de titel binnen te halen. In de tweede manche kwam ze na een matige start als tweede over de finish en werd hiermee ook tweede in het dagklassement.

Het was een belangrijke dag voor Lotte, haar team en sponsors want ze had de kans om voor de derde keer Nederlands kampioen te worden. Omdat het op de dagen voorafgaande aan het evenement veel had geregend, beloofde het een zware dag te worden. Ondanks dit begon Lotte enthousiast aan de dag en zette haar door Reclame WZ goud gekleurde RK Service getunede KTM machine op de standaard.

In de tijdtraining ging ze er gelijk goed voor zitten en wist in de gecombineerde 65cc grote wielen / 85cc kleine wielen klasse de snelste tijd op de klok te zetten.

Voor de eerste manche was Lotte absoluut niet zenuwachtig en liep vol zelfvertrouwen naar het parc ferme. Ze reageerde goed bij het vallen van het starthek maar moest in de eerste bocht wel even doordrukken om zich naar voren te worstelen. Op een tweede plaats kon ze aan de wedstrijd beginnen en het duurde niet lang voordat ze de koppositie in handen wist te nemen. Door snelle rondetijden neer te zetten, bouwde ze een voorsprong op. Met nog twee ronden te gaan liet ze het tempo iets zakken en reed op gecontroleerde wijze naar de zege. Tevens was de overwinning in de eerste manche al voldoende om de Nederlandse titel in de wacht te slepen. Na de finish werd ze onthaald met champagne, confetti en roze rookbommen. Lotte genoot van het moment en de felicitaties en keerde vol trots terug naar het paddock. Voor de dame uit Sliedrecht is dit haar derde Nederlandse titel, wat toch zeer bijzonder is aangezien ze in een sport zit die door veelal door jongens wordt gedomineerd!

Tussen de eerste en tweede manche moest ze de feestvreugde op een gegeven moment laten gaan en begon zich voor te bereiden op de tweede manche. Bij de start kwam ze niet goed weg en werd ingesloten waardoor ze pas op een zesde plaats door de eerste bocht kwam. Omdat er een aantal 85cc rijders voor haar reden, was het lastig om snel naar voren te komen. Toch kwam ze al snel aan op een derde plaats maar had het vervolgens moeilijk om de tweede man, die op een 85cc motor reed, te passeren. Het koste haar drie ronden waardoor de kopman te ver weg was om nog te achterhalen. Ietwat teleurgesteld kwam ze als tweede over de finish maar het binnen halen van de Nederlandse titel was het belangrijkste voor Lotte in Varsseveld.

Lotte zal nu volledig overstappen naar de 85cc grote wielen en zal volgende week zondag haar eerste ONK rijden in deze klasse in St. Isidorushoeve.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *