Lotte van Drunen pakt podiumplaats bij de Rookies Cup in Frankrijk 

Lotte van Drunen van het Beurspro KTM team is in de Rookies Cup in Frankrijk op een mooie derde plaats geëindigd. In de finale moest ze vanaf een zevende plaats naar voren komen. Al snel kwam ze aan op een derde plaats en sloeg toe toen ze aan het achterwiel van de tweede man kwam. De kopman was toen al te ver weg waardoor Lotte de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit reed op een tweede plaats. Met de resultaten van de drie eerder verreden manches hierbij opgeteld (1-2-2), kwam ze net 1 punt tekort om tweede te kunnen worden en eindigde in het dagklassement als derde.

Op vrijdag reisde Lotte samen met haar vader af naar Frankrijk om daar deel te nemen aan de Rookies Cup. Op de dagen voorafgaande aan het evenement had het geregend maar er werd nog meer voorspeld. Op zaterdagochtend stond er een training op het programma met in de middag en avond twee manches. Vanwege het slechte weer werd het volledige ochtendprogramma gecanceld waardoor alles opgeschoven werd. Op zaterdag werd er uiteindelijk maar 1 manche verreden en op zondag stonden de tweede en derde manche op het programma.

Lotte keek enorm uit naar de wedstrijd en begon in groep 1 van de 85cc klasse aan de training. Ze zette tijdens de sessie een aantal keren aan en zette een mooie tweede tijd op de klok. De manches werden verreden in twee groepen (totaal 84 rijders) waarbij de beste 22 rijders per groep zich kwalificeerden voor een finale met 44 deelnemers.

In de eerste manche pakte ze een goede start en werkte een strakke wedstrijd af. Ronde na ronde wist ze de tweede plaats vast te houden en hield de druk op de ketel bij de kopman. In de voorlaatste ronde sloeg ze toe en wist de leiding in handen te nemen. Ze hield het tempo strak en gaf de tweede man geen kans meer om haar te passeren waardoor ze de eerste manche winnend af wist te sluiten.

De start van de tweede manche was redelijk en ditmaal kwam ze rond de zevende plaats uit de eerste bocht. Ze zette gelijk een hoog tempo in en wist de ene na de andere rijder te passeren en stootte door naar de koppositie. Echter door een klein foutje aan het einde van de wedstrijd verloor ze de eerste plaats en kwam op een tweede plaats over de finish.

De derde manche begon met een tegenslag voor Lotte want ze klapte in de startbocht op een gevallen rijder en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Ze gaf alles en verbeterde gedurende de manche haar snelste rondetijd. Met nog drie ronden te gaan reed ze op een tweede plaats en had opdat moment een achterstand van dertien seconden op de kopman. In de laatste drie ronden deed ze er nog een tandje bovenop en wist telkens haar snelste rondetijd te verbeteren. Uiteindelijk kwam ze net iets tekort en kwam op 0.7 sec van de uiteindelijke winnaar als tweede over de finish. Wel wist ze in de laatste ronde haar snelste rondetijd van de manche neer te zetten.

Met deze resultaten wist ze zich zonder problemen te kwalificeren voor de finale. Hierin pakte ze een redelijke start en kon op een zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase drukte ze goed door en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. De kopman had ondertussen al een flink gat weten te slaan maar Lotte zat op slechts een aantal seconden van de tweede man. Toen ze het gat had weten te verkleinen na een halve seconde sloeg ze toe en nam deze positie over. De kopman was toen al te ver weg waardoor Lotte de finale op een mooie tweede plaats af wist te sluiten en liet hiermee een zeer sterke indruk achter in Frankrijk.

Toen aan het einde van het weekend alle resultaten bij elkaar werden opgeteld, eindigde Lotte als derde en nam tevreden plaats op het podium!

Fotocredits – MX July

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *